Test deg selv

Kroppsanalyse


Vil du vite hvor god fysisk form du er i, eller følge din egen formutvikling over tid? Vi kan tilby deg et utvalg tester tilpasset ditt nivå.

KROPPSANALYSE

Ønsker du å måle bl.a. kroppssammensetningen din? Vi tilbyr analyse fra Inbody 720 på Spenst Florø. Inbody 720 er markedets beste og mest anerkjente måleinstrument brukt av fagpersoner over hele verden! Resultatene kan du bruke til å skreddersy ditt trenings– og kostholdsopplegg, og se hvordan kroppen din endrer seg av riktig trening og kosthold.

Gjentar du testen med jevne mellomrom har du full kontroll på om du er på riktig vei, eller om du har behov for å korrigere kursen for å nå ditt mål.

Et fantastisk redskap til optimalisering og motivasjon!

Vi har tid for å utføre test hver uke mandag - fredag.

Inbody 720 gir deg svar på:

- Muskulatur i kg, Fettmasse i kg og prosent, Fordeling av muskulatur, Visceralt fett (bukfett), Idealvekt, Hvileforbrenning, Kroppsbalanse, Vannmengde m.m.

Du kan se video om hvordan testen utføres her.

Pris: Kr 450,- pr.test.

Booking av tid gjøres via telefon: 45 96 63 68, eller via mail: post@spenstfloro.no / hanne@lienhelse.no

TEST FYSISK FORM (Testlab) 

Maksimalt oksygenopptak (V02maks)

V02maks er et mål på kroppen sin maksimale evne til å ta opp oksygen. Testen utføres som springing (evt gange) på tredemølle eller på ergometersykkel. Personen varmer opp i 20-30 min på egen hånd i forkant av testen. Testen varer i 4-8 min med økende belastning til utmattelse. Den maksimale hjertefrekvensen blir da registrert. Dersom V02maks-testen kommer etter testing av laktatprofil gjennomføres ingen oppvarming på forhånd.

Laktatprofil

Personen jobber i 4-5 min perioder med trinnvis økende belastning. Ergoemtersykkel (evt egen sykkel på rulle) eller løp (evt gange) på tredemølle. For hver belastning blir laktatkonsentrasjonen målt, hjertefrekvens, subjektiv følelse (Borg skala), oksygenopptak og belastning. Testen starter på lav belastning og avsluttes på moderat-høg belastning. Varigheten er 30-45 min. Spenst anbefaler at både laktatprofil og VO2maks testes etter hverandre som en kombitest. Dette for å gi en bedre skildring av personens kapasitet. Testene bør utføres 2-6 ganger i året, og hensikten er å måle utbyttet av treningen.

Maksimal hjertefrekvens

Testing av maksimal hjertefrekvens er interessant om en brukar hjartefrekvensmåler til å styre treningsintensiteten. Maksimal hjertefrekvens vil sammen med HF-målinger under treningsøkter være vesentlig for å lage individuelle intensitetsskalaer og for å styre intensiteten på treningsøkter. Tredemølle eller sykkel blir brukt. Testen gjennomføres kun en gang om den er vellykket. Testen varer ca 10 min etter 20-30 min oppvarming

For booking, ta kontakt med testansvarlig Hanne Lien på epost: hanne@lienhelse.no


Spenst Florø
Hestenesgata
6900 Florø
Tlf. 45 96 63 68
E-post post@spenstfloro.no

Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern